Rosa bok

En av utmaningarna i årets stora bokutmaning, är att läsa en bok med ett rosa omslag. Jag tittade lite på min bokhylla, och sen såg jag att uppföljaren till Charlie and the Chocolate Factory, alltså Charlie and the Great Glass Elevator, ju faktiskt är rosa! Dessutom var det himla länge sen jag läste den senast, så det kändes roligt.

Första grejen jag tänkte på är att jag hade glömt hur otroligt märkliga historier Roald Dahl skriver. Hans böcker är verkligen urflippade, och den här är inget undantag. Det är liksom humor och knas, men det är ganska grov och elak humor på sina ställen. Det är som Matilda, en av mina favoritböcker. Den är verkligen helt urspårad, samma sak med The Witches. Det finns alltid en bismak av obekvämhet i hans böcker, och det är delvis därför de är så fantastiska. Dahl stannar inte i förväg.

Det andra var att den här faktiskt känns ganska daterad. Nu har jag inte läst första boken på länge, men jag minns den som mer tidlös, eftersom den utspelar sig inne i själva chokladfabriken som är sin egen lilla värld. I den här boken är de utanför fabriken, och USAs president samt Sovjets ledare blir inblandade, plus en rymdstation samt några ganska skojiga utomjordingar. Den ligger helt enkelt närmre samhället, och då blir den mer tidsbunden.

Den var bättre än jag mindes den från förra gången jag läste den, men det är fortfarande en ganska svag fortsättning på chokladfabriken. Det räcker ganska bra att bara läsa den första, och sedan läsa något annat av Roald Dahl (typ The Witches eller Matilda ^^). Dock intressant, men kanske inte tillräckligt för att den ska vara värd att lägga tid på egentligen.

Annonser

En reaktion på ”Rosa bok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s