Nytt te!

Den här bloggen har ju också delvis ett tefokus, även om jag glömmer bort det ibland. Jag dricker i alla fall hysteriskt mycket te. I kid you not. Det går åt mängder med te. Jag har därför en hylla med teer i mitt kök. Det går i omgångar vilka teer som jag dricker mest av – vissa dyker upp som enstaka koppar medan andra är stående tekannor (så att säga). Då och då varierar jag vad som finns i burkarna, men jag försöker låta bli att köpa jättemycket nytt te innan jag druckit ur en del av det som redan finns. Det går ungefär lika bra som när jag försöker låta bli att köpa nya böcker innan jag läst de jag redan har…

En favoritbutik som säljer te är gotländska Kränku. I juni besökte jag deras butik i Visby för den årliga bunkringen (ibland sker denna bunkring via ombud när någon annan passerar ön, eller när jag hittar en återförsäljare) och gick därifrån med ett knappt kilo te: Ringmursblandning, S:t Hanskvartersblandning (två stående favoriter) samt Regnbågste.

Jag är en sucker för regnbågar. Det här var skyltat med ”ekologiskt regnbågste” i stora bokstäver och verkar vara Kränkus senaste blandning. Jag kunde inte motstå! Först tänkte jag köpa en provpåse (alltså en något mindre sådan…), sen luktade jag på det och köpte en stoooooor. Gillar man fruktiga teer (vilket jag gör så länge de faktiskt fortfarande innehåller te – I’m looking at you German hibiscus infusions) är det här ett perfekt te. Det doftar  fantastiskt, har en tydlig karaktär och funkar bra med mjölk. Det känns anpassningsbart, helt enkelt. Pluspoäng för att det är ekologiskt! Teet doftar dock mycket så om man inte är beredd på det kan det vara lite överväldigande 🙂 Jag ser fram emot att dricka massor med Regnbågste!

IMG_2616

Annonser
Postat i te

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s