Tematrio: ”Vilja läsa”-böcker

tematrioDen här veckan är Lyrans tema böcker som man skulle vilja läsa. Ni vet, dom där som alltid står och väntar, eller som man bara väntar på rätt tillfälle att sätta tänderna i… Här kommer tre av mina, med lite varierande grad av sannolikhet att läsningen kommer att ske:

1. Americanah, Chimamanda Ngozie Adichie. Den här känns högst trolig att jag kommer att läsa, med tanke på att jag har köpt den och den står i min priohylla och väntar! Det är en sådan bok som jag har tänkt i flera år att jag borde lyckas läsa, för att jag hör så mycket spännande om den. Jag känner mig däremot lite avvaktande, eftersom jag faktiskt inte lyckades ta mig igenom En halv gul sol av samma författare. Jaja, det är lätt värt ett försök!

2. The Voyage Out, Virginia Woolf. Ett av mina konstanta dåliga samveten. Jag har påbörjat den här boken flera gånger, och jag älskar Woolf djupt och innerligt – trots detta lyckas jag inte ta mig igenom boken. Hm. Kanske dags för ett nytt försök snart, den här boken är så pass central för Woolf så att det bara blir fånigt att inte ha läst den.

3. Suite française, Irène Némirovsky. Denna postumt utgivna och aldrig färdigställda serie verkar oerhört intressant. Némirovsky hann skriva de två första böckerna i serien (Tempête en juin, Dolce) innan hon deporterades till Auschwitz och mördades, men romanerna publicerades inte förrän 2004. Hon beskriver livet i Frankrike från 1940 och de första månaderna av ockupationen. Jag skulle gärna läsa den för att få en samtida version av vad som pågick, hur befolkningen hanterade situationen, och vad som tänktes och pratades om. Någon gång kommer jag säkert dit, men jag tror att det är ett ganska stort och tungt projekt.

Annonser

En reaktion på ”Tematrio: ”Vilja läsa”-böcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s